top of page
Ara

Sema Tuzcu ANGUN

Merhaba.

Ben Sema.

Bisiklet İnisiyatifi Urla Bisiklet Sürüş Eğitmeniyim.


Küçük yaştan beri bisiklet kullanmak hayatımın her döneminde farklı ihtiyaçlarıma cevap oldu. Küçük yaşta yaptığım eğlence amaçlı sürüşlerin bana arkadaşlık, sosyallik ve fiziksel anlamda gelişim kattığını görüyorum. Üniversite yıllarında İstanbul'da trafiğe takılmadan işlerimi hızla ve keyifle yapabildim. Şimdi de yeryüzüne daha az ayak izi bırakmak, çevreyi korumak ve yavaşlamak gibi ihtiyaçlarımın tam karşılığı bisikletli yaşam diyebilirim.


Bisiklet eğitmenliğine 2015 yılında İstanbul Kadıköy bölgesinde başladım. Şu anda kızımı büyütmek için göç ettiğim Urla'da eğitmenliğe devam ediyorum.


Katılımcıların pedallama anları başta olmak üzere tüm süreç beni oldukça heyecanlandırıyor. Ailesiyle bisikletli bir fotoğraf karesi hayali olanlar, öğrencileriyle, arkadaşlarıyla ya da torunlarıyla bisiklet sürmek isteyenler, sakinlik için pedallamak isteyenler, geçmişte engellenmiş olup şimdi cesaretle harekete geçenler, öğrenirken olumsuz deneyim yaşamış ve bunu düzeltmek isteyenler, bisikletli etkinlik ve sosyalleşmeyi arzulayanlar, doğaya yaklaşmak için bisiklet sürmeyi öğrenmek isteyenler… Bütün bu hikayelerle ilişki içinde olup; destekçi, eğitmen, yol gösterici ve pedal arkadaşı olmak beni çok mutlu ediyor.


Eğitimler kişiye özel hızda ilerliyor.

Teorik ve pratik çalışmalarla sağlıklı bir öğrenme gerçekleşiyor.


Hayallerinizi ertelemeyin!

Bisiklet Özgürlüktür.

https://www.bisikletinisiyatifi.org/bisiklet-egitimleri


bottom of page