top of page
Ara

Büyükada Bisiklet Kampları


Büyükada: Bisikletle Keşif Rotaları

Büyükada, İstanbul’un Prens Adaları’ndan en büyüğüdür ve doğal güzellikleri, tarihi dokusu ve sakin atmosferiyle ünlüdür. Büyükada’yı bisikletle gezmek, hem doğanın tadını çıkarmanızı sağlar hem de unutulmaz anılar biriktirmenize olanak tanır.

Büyükada’ya ayak bastığınızda sizi buranın simgesi haline gelen Saat Kulesi karşılar. Cumhuriyetimizin kurulduğu yıl olan 1923’te dikilen bu kule, Büyükada ile özdeşleşmiştir. Zaman içerisinde değişiklik gösterse de günümüzde çiçekler içinde gayet şirin bir biçimde durmaktadır adanın ortasında. Saat meydanı, adanın kalbidir. Burada birçok cafe, restoran, otel ve dükkan bulunur.

Büyükada’nın dar sokaklarında bisikletle dolaşmak oldukça keyiflidir. Saat Kulesi çevresinde başlayarak adanın güzelliklerini keşfetmek için ideal bir rota izleyebilirsiniz.

Nizam Yolu: Bu yol, bisikletle gezmek için oldukça uygundur. Araba trafiğine kapalı olan Nizam Yolu, ağaçlar arasında pedallamak için idealdir.

Maden: Nizam Yolu’ndan Maden’e doğru ilerleyerek deniz manzarası eşliğinde pedallayabilirsiniz. Burası, sessiz ve huzurlu bir rota olarak bilinir.

Aya Nikola Manastırı: bu manastır, muhteşem manzarası ve tarihi dokusuyla ziyaretçileri büyüler.

Büyükada, bisikletle gezerken doğanın tadını çıkarmanızı sağlayacak. Pedal çevirirken rüzgarın saçlarınızı okşadığı, kuş cıvıltılarının eşlik ettiği bu güzel rotalar, unutulmaz anılar biriktirmenize olanak tanır.

bottom of page